Veckomatsedel

Vecka 7. 11 -17 februari



VI HAR GARANTERAT HEMLAGAD MAT UTAN HALVFABRIKATS PRODUKTER

Måndag:

Stekt falukorv med stuvad vitkål, stekt potatis och ägg

Tisdag:

Folieinbakad fisk med tomat och lök, saffransbuljong, grönsaker och kokt potatis

Onsdag:

Fläsklägg med rotmos och pepparrotssås.

Torsdag:

Kålsoppa med frikadeller, pannkaka med tillbehör

Fredag:

Rödvinmarinerad dovhjortsstek med enbärssås och potatiskaka, grönsaker

Lördag:

Lammstek med rödvinssky och potatisgratäng

Söndag:

Smörstekt torskrygg med baconhack, musselsås och potatispuré smaksatt med persilja och gräslök

Veckans vegetariska:

Skogssvampsoppa med smör och bröd

Råvaror som används denna vecka har följande ursprung:

Måndag:

Falukorven kommer från Vikarbyn utaför Orsa och tillverkad av svenska råvaror från trakten, bönorna kommer från Italien, chilin kommer från Spanien, potatisen och äggen är svenska.

Tisdag:

Torskfilén kommer från Nordostatlanten, pangasiusen kommer från Vietnam och laxen kommer från Norge, all fisk är certifierad. Smöret. löken och potatisen är svenska råvaror, tomaterna kommer från Marocko, saffranet kommer från Iran.

Onsdag:

Fläskläggen kommer från Sverige liksom morötter, kålrötter, potatis, pepparroten och mejeriprodukterna.

Torsdag:

Vitkålen, spannmålen, äggen och mejeriprodukterna kommer från Sverige, liksom köttfärsen och sylten till pannkakorna, fonden kommer från Danmark.

Fredag:

Dovhjorten kommer från Nya Zeeland, vinet kommer från Spanien, enbären, mejeriprodukterna, löken och potatisen kommer från Sverige och grönsakerna är odlde inom EU.

Lördag:

Lammköttet kommer från Nya Zealand, rödvinet kommer från Spanien liksom vitlöken, mejeriprodukterna och potatisen kommer från Sverige.

Söndag:

Torsken kommer från Nordostatlanten, smöret, persiljan och gräslöken, musslorna, mejeriprodukterna, löken och potatisen är svenska produkter, baconet kommer från Prästgården Grevbäck utanför Hjo.