Veckomatsedel

Vecka 4. 21 – 27 januari



VI HAR GARANTERAT HEMLAGAD MAT UTAN HALVFABRIKATS PRODUKTER

Måndag:

Skomakarlåda med potatismos, lingon alt rödbetor

Tisdag:

Laxpudding med skirat smör
Onsdag:

Biffteki (grekiska köttfärsspett) med tzatziki, tomatsås, tomat & fetaostsallad och klyftpotatis

Torsdag:

Skånsk kalops med rödbetor och kokt potatis

Fredag:

Plommonspäckad fläskkarré med champinjonsås, äppelmos, grönsaker och

kokt potatis

Lördag:

Baconlindad entrecote med rödvinssås, potatisgratäng och smörglaserade

haricots verts

Söndag:

Smörstekt gös med bacon- och parmesankräm, potatissufflé med bacon och ost

Veckans vegetariska:

Blomkålssoppa med oststänger

Råvaror som används denna vecka har följande ursprung:

Måndag:

Högreven är från rasen Hereford och kommer från Uruguay, där djuren får gå fritt och beta året om. Potatisen, mejeriprodukterna och löken är svenska produkter. Baconen kommer från Prästgården Grevbäck utanför Hjo.

Tisdag:

Laxen kommer från Norge, potatisen äggen och mejeriprodukterna är alla av svenskt ursprung.

Onsdag:

Den 10%-iga (fetthalten) köttfärsen kommer från Sverige och av svenska djur, mejeriprodukterna, potatisen och löken kommer från Sverige, tomaterna kommer från Spanien och gurkan kommer från Holland.

Torsdag:

Högreven kommer från rasen Hereford, född, uppvuxen och slaktad i Uruguay och djuren har aldrig varit uppstallade, morötterna, rödbetorna, löken, potatisen och vetemjölet är svenskodlade.

Fredag:

Karrén kommer från Prästgården Grevbäck utanför Hjo, mejeriprodukterna kommer från Sverige liksom potatisen och äppelmoset är hemgjord av äpplen från Sörmland, champinjonerna är odlade i polen och grönsakerna är odlade inom EU.

Lördag:

Entrecoten är från rasen Black Angus och kommer från Uruguay där djuren får beta fritt och inte stallas upp, Baconet kommer från Prästgården Grevbäck utanför Hjo, rödlöken till rödvinssåsen kommer från Öland och vinet från Spanien. Aiolin är gjord på svensk rapsolja och svenska ägg med vitlök från Spanien, och bönorna är odlade inom EU.

Söndag:

Gösen kommer från Kazakstan, baconet från Prästgården Grevbäck, parmesanosten kommer från Italien, mejeriprodukter och potatisen kommer från Sverige.