Lunchmeny

Vecka 17
22 – 28 april

I lunchen ingår alltid salladsbuffé, måltidsdryck, bröd, kaffe/Té & kaka.

Måndag

Annandag påsk. Stängt

Tisdag:

Panerad rödspätta med hemlagad remouladsås och kokt potatis

Rödspättan kommer från Danmark, remouladsåsen är gjord på hemlagad majonnäs, Creme Fraiche från svensk grädde, picklad paprika från Turkiet och smörgåsgurka från Sverige.

Onsdag:

Baconlindade färsbiffar, persiljesmör, blomkålsmousse och potatismos

Baconet är från Prästgården Grevbäck, den 10%-iga köttfärsen är svensk, liksom spannmål, lök, persilja, potatis, blomkål och mejeriprodukterna.

Torsdag:

Viltskavsgryta med kantareller, kaffe och choklad, serveras med basmatiris.

Viltskaven kommer från Nya Zeeland, kantarellerna kommer från Sverige, vi använder Lidingökaffet till grytan, chokladen är tillverkad i Sverige men råvarans ursprung har inte angivits på förpackningen, mejeriprodukterna är svenska, basmatiriset kommer från Pakistan.

Fredag:

Skinkpiccata med smörstekta champinjoner, tomatsås och klyftpotatis

Köttet kommer från Prästgården Grevbäck där grisarna föds och utfodras med spannmål från gården och slaktas 2 mil från gården, spannmål, mejeriprodukter och potatisen är svenska råvaror, tomaterna och parmesanosten kommer från Italien.

Lördag:

Biffstek med Café de Paris-sås, och Hasselbackpotatis

Köttet kommer från Uruguay och från rasen Black Angus, persiljan, mejeriprodukterna, oljan och potatisen är svenska jordbruksprodukter,

Söndag:

Hemgravad lax med hovmästarsås och dillstuvad potatis

Laxen är odlad i Norge, olja och senap till såsen kommer från Sverige liksom potatisen och mejeriprodukterna, dillen är odlad inom EU.

Veckans vegetariska:

Fransk löksoppa på grönsaksbuljong