Lunchmeny

Måndag:
Potatisbullar med fläsk, rårörda lingon

Potatisen kommer från Gotland, fläsket kommer från Prästgården Grevbäck utanför Hjo, lingonen är plockade i skogarna runt Enköping, smöret till stekningen är svensktillverkat.

Tisdag:
Fiskragu från Alsace med pistou och kokt potatis

Torsken är certifierad och kommer från Norra Ishavet, laxen är odlad i Norge, champinjonerna är från Polen, vinet är från Spanien, löken kommer från Öland och det kryddgrönt som använts är svenskodlad. Potatisen kommer från Gotland

Onsdag:
Cevapcici (köttfärsfingrar) med rösti och ajvarsås, hackad lök och crème fraiche

Den 10%-iga köttfärsen är från Sverige, potatisen är gotländsk, mejeriprodukterna är svenska liksom löken, paprikan och obergine till såsen är från Kroatien.

Torsdag:
Moshari Stifado (marinerad kalvgryta) med jalapeno paprikapulver och cayenne, serveras med kokt potatis eller ris.

Kalvköttet kommer från Holland, potatisen och löken kommer från Sverige, vitlöken, jalapeno, paprikapulver och cayennepepparn kommer från Spanien oxfonden är tillverkad i Danmark och marinaden är olja och vinäger från Italien.

Fredag:
Köttfärsfyllda cannelonis med vitvinsostsås och vitlöksstekt broccoli

Köttfärsen, löken, basilikan och mejeriprodukterna har svenskt ursprung, cannelonirören och parmesanosten kommer från Italien liksom tomaterna till köttfärssåsen, broccolin är odlad inom EU och vitlöken kommer från Spanien

Veckans vegetariska:
Champinjonsoppa

Lördag- söndag samt hela vecka 44 är det stängt