Lunchmeny

Vecka 25, 17 – 23 juni

VI HAR GARANTERAT MAT LAGAD FRÅN GRUNDEN UTAN HALVFABRIKATS PRODUKTER

Till maten ingår salladsbuffé, bröd, kaffe/Te the & kaka.

Måndag:

Gratinerad blomkålshuvud med skinksås och färsk potatis

Gratinerad blomkålshuvud med skinksås och färsk potatis

Blomkålen kommer från Holland, mejeriprodukterna, skinka, bacon och potatisen har alla svenskt ursprung.


Tisdag:

Smörstekt torskrygg med stuvad spenat och färsk dillpotatis

Torsken kommer från Nordostatlanten, till stekningen använder vi svenskt smör, spenaten är odlad i Belgien, potatis och dill är svenskodlade

Onsdag:

  1. Kalvfärsbiffar med persiljesmör och stuvade sockerärtor, kokt potatis

  2.  
  3. Kalvfärsen är från svensk boskap, sockerärtorna är belgiska, mejeriprodukterna, potatisen och persiljan är svenskodlade.

Torsdag:

Chili con carne med kokt ris

Högreven kommer av Black Angus boskap från Argentina, chilin, vitlöken och tomaterna kommer från Spanien, löken är från Öland, basmatiriset kommer från Pakistan, och bönorna kommer från Italien.

Fredag:

Stängt

Lördag:

Stängt

Söndag:

Fish & chips (friterad fisk med pommes frites) och remouladsås

Torsken är fångad i Nordostatlanten, potatisen kommer från Holland, frityrsmeten är gjord av svenska råvaror och frityroljan kommer från Sverige. Remouladsåsen är gjord av svenska råvaror och majonnäsen är hemlagad av rapsolja och äggula från Sverige, dijongsenap från Frankrike och vinäger från Italien.

Veckans vegetariska:

Paj med tomat, paprika och lök.