Lunchmeny

V. 13

23 – 29 mars

Måndag:

Stångkorv special med stekt ägg och rödbetor

Stångkorven kommer från Sverige, potatis, ägg och rödbetorna är svenska jordbruksprodukter

Tisdag:

Strömmingslåda i grädde med kokt potatis

Strömmingen kommer från Nordsjön, mejeriprodukterna och potatisen har svenskt ursprung,

Onsdag:

Skinkschnitzel med citron, kapris och ansjovis, ölsås och stekt potatis

Fläskköttet kommer från Tyskland och är garanterat uppfödda efter stränga djurskyddskrav, spannmål, mejeriprodukter kommer från Sverige, skarpsillen (ansjovisen) är fiskad i Nordostatlanten och citronerna och kaprisen kommer från Spanien och ölen är svensk lager.

Torsdag:

Kyckling á la Tikka masala med ris

Kycklingen kommer från Sverige, löken är svensk, den färska koriandern är odlat på Ekerö, övriga kryddor kommer från Asien, paprikan är odlad inom EU, tomaterna är spanska, basmatiriset kommer från Pakistan, ingefäran kommer från Kina och vitlöken kommer från Spanien.

Fredag:

Äppelcider-marinerad fläskkarré med grönpepparsås och bakad potatis med baconröra

Fläskkarrén och bacon kommer från Prästgården Grevbäck utanför Hjo, cidern kommer från Kivik, mejeriprodukterna och bakpotatisen kommer från Sverige, grönpepparn kommer från Indien.

Lördag:

Rostbiff med hemlagad potatissallad med ramslök och semitorkade tomater

Köttet är innanlår från Black Angus-boskap från Uruguay, mejeriprodukter och potatisen kommer från Sverige och tomaterna kommer från Marocko.

Söndag:

Smörstekt makrill med krispigt bacon, gruyèreostsås smaksatt med sardeller

Veckans vegetariska:

Chili sin carne