Veckomatsedel

Vecka 38. 17 – 23 september

VI HAR GARANTERAT HEMLAGAD MAT UTAN HALVFABRIKATS PRODUKTER

Måndag:

Pytt i panna med stekt ägg och rödbetor

Tisdag:

Kokt torsk med äggsås, bacon-hack och kokt potatis

Onsdag:

Rimmad fläsklägg med rotmos

Torsdag:

Kålsoppa med frikadeller, pannkakor med sylt och grädde

Fredag:

Baconlindad köttfärslimpa med kantarellsås och klyftpotatis

Lördag:

Klassisk Biff á la Rudberg med grillade minitomater

Söndag:

Smörstekt gös med knaperstekt baconhack, parmesancreme och kokt potatis

Veckans vegetariska:

Ängamat (redd grönsakssoppa) med oststänger.

Råvaror som använts denna vecka har följande ursprung:

Måndag:

I pytten ingår: biffkött från Uruguay, fläsket kommer från svenska grisar, korven kommer från Gotland salami från Italien, löken och potatisen är svenskodlad. äggen och rödbetornakommer från Sverige .

Tisdag:

Torsken kommer från Nordostatlanten, potatisen är svenskodlad från årets skörd, mejeriprodukterna och äggen kommer från Sverige.

Onsdag:

Fläskläggen kommer från svenska grisgårdar, slaktat och rimmat vid Skövde Slakteri, mejeriprodukterna är svenska, kålroten och potatisen är svenskodlade

Torsdag:

Vitkålen, nötfärsen, äggen, löken, mejeriprodukterna och ströbrödet är alla svenska produkter, oxfonden är tillverkad i Danmark.

Fredag:

Den 10%-iga köttfärsen kommer från svensk boskap, baconet kommer från Prästgården Grevbäck utanför Hjo, spannmålen och mejeriprodukterna är svenska, kantarellerna kommer från Enköpingsskogarna och potatisen är svenskodlad från årets skörd.

Lördag:

Köttet är biff från Uruguay från rasen Black Angus, lök,

ägg och potatis kommer från Sverige, tomaterna kommer från Spanien.

Söndag:

Gösen kommer från Kazakstan, lök, mejeriprodukter,, potatis och persilja kommer från Sverige, baconet kommer från Prästgården Grevbäck utanför Hjo, parmesanosten kommer från Itlien, det vita vinet kommer från Spanien liksom citronerna.