Veckomatsedel

Vecka 49

VI HAR GARANTERAT HEMLAGAD MAT UTAN HALVFABRIKATS PRODUKTER

4 – 10 december

Måndag:

Isterbandspecial, stektpotatis, lök. Serveras med rödbetor.

Tisdag:

Stekt hokifilé med pepparrotssmör, stuvad spenat, äggsallad och kokt potatis.

Onsdag:

Kalvlever Anglaie med gräddsås, kapris och bacon, kokt potatis

alternativt: kåldolmar med gräddsås och kokt potatis

Torsdag:

Mexikansk gryta med ris

Fredag:

Pepparrotskött med kokt potatis

Lördag:

Örtmarinerad dovhjortstek med enbärsbearnaisesås, kantarellrisotto och portvinslök.

Söndag:

Räkor i Bloody Mary´s tomatsås och linguine.

Veckans vegetariska:

Soppa med rotfrukter och tomat

Råvaror som används denna vecka har följande ursprung:

Måndag:

Isterbanden är från Sverige liksom potatisen och mejeriprodukterna, tomaterna kommer från Holland

Tisdag:

Hokifiléerna tillhör torsksläktet och kommer fråpepparroten, n Nya Zeeland, spenaten är odlad inom EU, mejeriprodukterna, potatisen och äggen är svenska produkter.

Onsdag:

Kalvlevern är svensk och baconet kommer från Gudruns (se nedan), råvarorna till såsen är alla svenska, baconet kommer från Prästgården Grevbäck och potatisen är odlad i Sverige

Torsdag:

Den 10%-iga köttfärsen är en svensk råvara, tomaterna är från Italien, chilin och paprikan är odlade inom EU, Vitlöken kommer från Kina, löken kommer från Öland och basmatiriset kommer från Pakistan.

Fredag:

Köttet är högrev från rasen Hereford och kommer från Australien där djuren går ute och betar året om, mejeriprodukterna, pepparroten och potatisen är svenska jordbruks produkter.

Lördag:

Hjortköttet kommer från Sverige liksom mejeriprodukterna och oljan till såsen, riset kommer från Italien och kantarellerna är från skogarna kring Enköping, löken är från Öland och vinet kommer från Portugal.

Söndag:

Räkorna kommer från Nordostatlanten, pastan kommer från Italien och tomatsåsen är gjord på tomater från Holland och kryddor.