Veckomatsedel

Vecka 16, 16 – 22 april

VI HAR GARANTERAT HEMLAGAD MAT UTAN HALVFABRIKATS PRODUKTER

Måndag:

Prinskorv och bacon, äggstanning, broccoli/spenatgratäng och kokt potatis

Tisdag:

Stekt strömmingsflundra med skirat smör och potatismos

Onsdag:

Spagetti bolognese

Torsdag:

Fransk fläskgryta med surkål och bacon och rökt korv

Fredag:

Baconlindad fläskfilé med champinjonsås och kokt potatis

Lördag:

Rostbiff med hemlagad potatissallad med ramslök och semitorkade tomater

Söndag:

Inkokt kapkummel med rostad citron, skarpsås, kokt potatis

Veckans vegetariska:

Champinjonfyllda crepes

Råvaror som används denna vecka har följande ursprung:

Måndag:

Prinskorven är tillverkad i Sverige av svenska råvaror, baconet kommer från prästgården Grevbäck, broccoli och spenat är odlade inom EU mejeriprodukterna och potatisen är svenska jordbruksprodukter

Tisdag:

Strömmingen kommer från Kalix, potatis och mejeriprodukter kommer från Sverige.

Onsdag:

Köttfärsen innehåller 10% fett och kommer från svenska boskap, tomaterna, tomatpurén och pastan kommer från Italien, löken kommer från Sverige och vitlöken från Kina.

Torsdag:

Fläskköttet är karré från Prästgården Grevbäck utanför Hjo liksom baconet, soppgrönsakerna och löken är svenska, surkålen kommer från Tyskland, gröna äpplen från Österrike och korven är av kabbanossertyp och kommer från Sverige.

Fredag:

Filén och bacon kommer från Prästgården Grevbäck, champinjonerna är odlade i Polen, mejeriprodukte rna och potatisen är svenska.

Lördag:

Köttet är innanlår från Black Angus-boskap från Uruguay, mejeriprodukter och potatisen kommer från Sverige och tomaterna kommer från Marocko.

Söndag:

Kapkummeln kommer från Sydafrika, citronerna kommer från Turkiet, potatisen är svenskodlad, såsen består av mejeriprodukter, dill och senap från Sverige och vinäger från Italien.