Lunchmeny

Vecka 33

12-18 augusti

Vår mat är lagad från grunden utan halvfabrikat.

Till maten ingår salladsbuffé, bröd, kaffe/te & kaka.

Måndag:

Frukostkorv med pepparrotssås och kokt potatis

Frukostkorven är svensktillverkad och gjord på svenska råvaror, potatisen, mejeriprodukterna och pepparroten kommer från Sverige.

Tisdag

Mustig fisk- och skaldjur:sgryta med aioli och färsk potatis

Fiskgrytan består av lax från Norge, torsk och räkor från Nordostatlanten, gröna musslor och krabbsticks, blå musslor och potatisen kommer från Sverige, kräftstjärtar från Danmark, olja och ägg till ailolin är svenska råvaror, medan vitlöken kommer från Spanien.

Onsdag:

Gnocchi med bacon, parmesanost och Karl-Johansvap-sås alt. Gorgonzolasås

Potatisen, löken, mejeriprodukterna, Carl-Johansvampen och spannmålen kommer från Sverige, gorgonzolan kommer från Ital ien,baconet kommer från Prästgården Grevbäck utanför Hjo.

Torsdag:

Fläskgryta med äpplen och katrinplommon serveras med pilaffris

Den benfria fläskkotletten kommer från Prästgården Grevbäck utanför Hjo, äpplena, mejeriprodukterna och löken kommer från Sverige, katrinplommonen kommer från Chile och basmatiriset kommer från Pakistan.

Fredag:

Biff á la Lindström med tillbehör, sockerärtor, gräddsås och kokt potatis

Köttfärsen (10% fett) kommer från svenska nötkreatur, spannmålen och mejeriprodukterna, smörgåsgurka, rödbetor, löken och potatisen kommer från Sverige.

Lördag:

Grillade plumaskivor med baconpotatis och BBQ-sås

Pluman är en detalj från grisens framdel som vi skurit upp i skivor och liksom baconet kommer från Prästgården Grevbäck utanför Hjo, potatisen, rapsoljan och äggen till aiolin och mejeriprodukterna kommer från Sverige och getosten kommer från Frankrike.

Söndag:

Varmrökt sik med pepparrot, vitvinssås och kokt färsk dillpotatis

Siken kommer från Sverige liksom pepparrot, mejeriprodukter, dill och potatis

Veckans vegetariska:

Blomkålssoppa

 

Vecka 34

19-25 augusti

Vår mat är lagad från grunden utan halvfabrikat.

Måndag:

Stekt fläsk med löksås och kokt potatis

Fläsket kommer från Prästgården Grevbäck utanför Hjo, potatis och lök kommer från Sverige, och mejeriprodukterna till såsen kommer också från Sverige.

Tisdag:

Hemlagade fiskpinnar med remouladsås och pommes frites alt kokt potatis

Koljan till fiskpinnarna kommer från Nordostatlanten, spannmål, rapsoljan och ägg till paneringen kommer från Sverige. Pommes Frites är en hollänsk halvprodukt, remouladsåsen är gjord på Creme Fraiche, smörgåsgurka, oljan och äggulan är från Sverige, sylltlök från Tyskland, picklad paprika från Turkiet och kapris från Italien.

Onsdag:

Grillade grekiska lammfärsspett med citron- och origanorostad potatis, Aivar och morotszatziki

Lammfärsen är från Sverige, potatisen, mejeriprodukterna och morötterna, har svenskt ursprung, vitlöken till zatzikin kommer från Spanien.

Torsdag:

Kinesisk wokgryta med kyckling, serveras med äggnudlar

Kycklingen är född, uppvuxen och slaktad i Sverige, wokgränsakerna är odlade inom EU, vattenkastanjer och bambuskott kommer från Kina och äggnudlarna är tillverkade i USA.

Fredag:

Kalv Cordon Bleu, med rösti serveras med en skysås

Kalvschntizeln kommer från Sverige, skinkan och osten är svenska råvaror, den gröna sparrisen kommer från Peru, brödet till paneringen är inhemsk liksom mejeriprodukterna och potatisen, sardellerna är från Portugal

Lördag:

Grillad viltsvinsstek, chilismör och rostad potatis med grön sparris,

Viltsvinssteken kommer från Sverige och är kontrollerat, potatisen och mejeriprodukterna är också svenska, den färska chilin kommer från Holland och sparrisen kommer från Peru.

Efter kl 16.30 serveras kräftor, räkor mm med klassiska tillbehör

Söndag:

Smörstekt hälleflundra med beurre blanche sås (smörsås), rostad citron och pressad potatis

Hälleflundran kommer från Grönland, smör, mejeriprodukterna, ägg, spenat och potatis kommer alla från Sverige.