Vecka 16, 16 – 22 april
VI HAR GARANTERAT HEMLAGAD MAT UTAN HALVFABRIKATS PRODUKTER
Måndag:
Prinskorv och bacon, äggstanning, broccoli/spenatgratäng och kokt potatis
Tisdag:
Stekt strömmingsflundra med skirat smör och potatismos
Onsdag:
Spagetti bolognese
Torsdag:
Fransk fläskgryta med surkål och bacon och rökt korv
Fredag:
Baconlindad fläskfilé med champinjonsås och kokt potatis
Lördag:
Rostbiff med hemlagad potatissallad med ramslök och semitorkade tomater
Söndag:
Inkokt kapkummel med rostad citron, skarpsås, kokt potatis
Veckans vegetariska:
Champinjonfyllda crepes
Råvaror som används denna vecka har följande ursprung:
Måndag:
Prinskorven är tillverkad i Sverige av svenska råvaror, baconet kommer från prästgården Grevbäck, broccoli och spenat är odlade inom EU mejeriprodukterna och potatisen är svenska jordbruksprodukter
Tisdag:
Strömmingen kommer från Kalix, potatis och mejeriprodukter kommer från Sverige.
Onsdag:
Köttfärsen innehåller 10% fett och kommer från svenska boskap, tomaterna, tomatpurén och pastan kommer från Italien, löken kommer från Sverige och vitlöken från Kina.
Torsdag:
Fläskköttet är karré från Prästgården Grevbäck utanför Hjo liksom baconet, soppgrönsakerna och löken är svenska, surkålen kommer från Tyskland, gröna äpplen från Österrike och korven är av kabbanossertyp och kommer från Sverige.
Fredag:
Filén och bacon kommer från Prästgården Grevbäck, champinjonerna är odlade i Polen, mejeriprodukte rna och potatisen är svenska.
Lördag:
Köttet är innanlår från Black Angus-boskap från Uruguay, mejeriprodukter och potatisen kommer från Sverige och tomaterna kommer från Marocko.
Söndag:
Kapkummeln kommer från Sydafrika, citronerna kommer från Turkiet, potatisen är svenskodlad, såsen består av mejeriprodukter, dill och senap från Sverige och vinäger från Italien.