Veckomatsedel

Vecka 47

VI HAR GARANTERAT HEMLAGAD MAT UTAN HALVFABRIKATS PRODUKTER

20-26 november

Måndag:

Bruna bönor med stekt fläsk och stekt potatis

alt. stekt fläsk med löksås och kokt potatis

Tisdag:

Pestobakad fisk med kall fetaostsås, persiljemos och babymorötter

Onsdag:

Baconlindade nötfärsbiffar med grönpepparsås och ugnsstekt potatis

Torsdag:

Dovhjortsgryta med kantareller, äppelchutney och kokt potatis.

Fredag:

Lågtem. kokat fläskkarré på en bädd av lök, gurkmeja och rostad lölk, serveras med kokt potatis och örtsås

Lördag:

filet mignon på bogbladsfilé black & white-sås, stekt lök och pommes frites

Söndag:

Stor chiliräkor i krämig sås serveras med ris

Veckans vegetariska:

Tomatsoppa med pasta

Råvaror som används denna vecka har följande ursprung:

Måndag:

Bruna bönorna kommer från sverige, fläsket kommer från Grevbäcks prestgård utanför Hjo, potatisen är från Gotland.

Tisdag:

Fisken är certifierad pangasius odlad i Vietnam, peston är gjord på pinjenötter och vitlök från Kina, olivoljan och fetaosten kommer från Grekland och parmesanost från Italien, mejeriprodukterna och potatisen kommer från Sverige,

Onsdag:

Den 10%-iga köttfärsen kommer från Svensk nötboskap, baconet kommer från Prästgården Grevbäck utanför Hjo, mejeriprodukterna kommer från Sverige, grönpepparen kommer från Indien och pastan kommer från Italien.

Torsdag:

Dovhjortsköttet kommer från Sverige, trattkantarellerna är plockade i skogarna runt Enköping, tomatpuré från Turkiet, rödvinet kommer från Spanien, viltfonden är kokad här på restauranten, potatisen och äpplena är svenska

Fredag:

Fläskkarrén kommer från Prästgården Grevbäck, örterna och gurkmeja kommer från Sverige liksom löken, potatisen och mejeriprodukterna

Lördag:

Alt. Bogfilén heter också tender strip, köttet är en mycket mör och smakrik styckningsdetalj intil bogen, köttet kommer från ungnöt uppvuxen i Tyskland, mejeriprodukterna och löken kommer från Sverige och potatisen kommer från Holland och

Söndag:

De stora räkorna kommer från Argentina, mejeriprodukterna kommer från Sverige, vitlöken är från Spanien, cilisåsen kommer från Indonesien och basmatiriset kommer från Pakistan.