Lunchmeny

Vecka 50.
9-15 december

Måndag:

Julkorv med kålrötter och morrötter, stekt äpple, potatismos och pepparrotssås

Julkorven är gjord på svenska råvaror, rödkålen, mejeriprodukter, pepparrot är svenska jordbruksprodukter,

Tisdag:
Lutfisk med tillbehör, vitsås och kokt potatis
alt pocherad vit fisk med äggsås

Lutfisken är processad av långa från Norge. Mejeriprodukterna till såsen är alla svenska råvaror liksom potatisen och bacon, ärterna är odlade inom EU.
Alternativet är torsk som fiskats i Nordostatlanten, såsen som ovan men med ägg från Sverige.

Onsdag:
Hemlagad lasagne med tomatsås och parmesanost

Nötfärsen består av 10% fett och kommer från Sverige, tomatsåsen gör vi själva av tomater från Italien, lök från Öland och vitlöken från Spanien. Vitsåsen består av smör, mjölk, grädde och vetemjöl från Sverige, lasagneplattorna och parmesanosten kommer från Italien.

Torsdag:
Sjömansbiff

Köttet är innanlår från boskapsrasen Black Angus från Uruguay, potatis, lök och öl kommer från Sverige, fonden har vi kokat själva här på caféet, kryddpeppar och lagerblad kommer från Mellanöstern.

Fredag:
Viltsvinsfärsbiffar serveras med en sallad på mozzarella, tomat och oliver, salviasås och kokt potatis

Färsen är från svenska vildsvin och välkontrollerat, mozzarellan och oliverna kommer från Italien, tomaterna är från Holland, mejeriprodukterna och potatisen kommer från Sverige.

Lördag:
Traditionell julbuffé

På julbordet finns bara fläskråvaror som kommer från Sverige liksom korvar, hemlagade köttbullar, prinskorv, revbenspjäll, kalvsylta och kallskuret, räkorna kommer från Nordnorge, ägg, mejeriprodukter, rotlådor, hemlagad skånsk brunkål och potatisen kommer från svenska liksom pastejer och de olika sil- och anjovislinläggningarna.

Veckans vegetariska:
Champinjonsoppa