Veckomatsedel

Vecka 12. 18-24 mars

VI HAR GARANTERAT HEMLAGAD MAT UTAN HALVFABRIKATS PRODUKTER

Till maten ingår salladsbuffé, bröd, kaffe/Te the & kaka.

Måndag:

Pasta Bolognese med parmesanost och hemlagad tomatsås

Tisdag:

Stekt strömming med skirat smör och potatismos

Onsdag:

Pannbiff med löksås och stekt potatis

Torsdag:

Sjömansbiff

Fredag:

Rostbiff med rödvinssky, potatisgratäng och bakad tomat

Lördag:

Oxfilé med whisky-skysås, whisky-marinerade kantareller och kryddig klyftpotatis

Söndag:

Inkokt lax med äggklyftor, citronmajonäs, sparris och dillkokt potatis

Veckans vegetariska:

Tomatsoppa med vernicelli (pasta)

Råvaror som används denna vecka har följande ursprung:

Måndag:

Den 10%-iga (mängden fett) nötfärsen är svensk, pastan och tomaterna kommer från Italien, vitlöken är från Spanien, löken, morötterna och ströbröd är svenska råvaror.

Tisdag:

Strömmingen kommer från Kalix, mejeriprodukterna, spannmålen, dillen och potatisen kommer från Sverige

Onsdag:

Den 10%-iga (mängden fett) nötfärsen är svensk liksom löken och potatisen, , äggen och ströbröd (i färsen) och potatisen är svenska produkter och ströbrödet är tillverkat av svenskt spannmål. .

Torsdag:

Köttet är innanlår från Argentina och från rasen Black Angus, potatisen, löken och ölet kommer från Sverige.

Fredag:

Innanlåret kommer från Argentina och från rasen Black Angus, potatisen och mejeriprodukterna kommer från Sverige, vitlöken, och tomaterna kommer från Spanien.

Lördag:

Köttet kommer från Argentina och från boskapsrasen Black Angus, Whiskeyn till såsen kommer från Skottland, potatisen och löken är svenskodlad, vitlöken kommer från Spanien.

Söndag:

Laxen kommer från Norge, lök, morötter, ägg och dill, rapsoljan till majonnäsen kommer från Sverige och citronerna kommer från Spanien.